Фото: Pixabay

Португалія виділить 100 млн євро на снаряди для України в межах чеської ініціативи

Уряд Португалії приєднується до ініціативи Чехії з постачання в Україну боєприпасів та виділить 100 мільйонів євро для цього.

Про це повідомило Міністерство оборони Португалії.

"Рада міністрів затвердила постанову, що санкціонує видатки на ці цілі в розмірі 100 мільйонів євро. Підтримка, що надається в рамках цієї спільної ініціативи, є доповненням до військової підтримки, яку Португалія надає Україні з першої години вторгнення Росії", — зазначають у відомстві.

У міністерстві зауважили, що ініціатива Чехії спрямована на швидку доставку максимально можливої кількості боєприпасів різного калібру, зокрема калібру 155 міліметрів.

"Використання цих боєприпасів на полі бою досягло надзвичайно високого рівня, що робить для України життєво важливим і невідкладним отримання додаткових боєприпасів для відповіді на інтенсивні атаки Росії, що продовжуються і більш інтенсивні", — заявили у міноборони країни.

Зазначимо, у лютому президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна знайшла 800 тисяч артилерійських боєприпасів на військові потреби України: півмільйона калібру 155 міліметрів і 300 тисяч калібру 122 міліметри. Однак для їхньої закупівлі знадобилися кошти. Ініціативу підтримали Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада, Франція й інші країни. Днями Павел заявив, що союзники вже знайшли майже всі необхідні кошти для закупівлі анонсованої партії.

Нагадаємо, радник прем'єр-міністра Чехії з національної безпеки Томаш Пояр заявляв, що закуплені у третіх країн світу 800 тисяч артилерійських снарядів можуть надійти в Україну у червні цього року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2024 16:59