Орест Олеськів. Джерело: LVIV.MEDIA

Посадовець Львівської міськради вдарив Audi Q5 і втік: як його покарав суд

Посадовця Львівської міської ради оштрафували за втечу з місця дорожньо-транспортної пригоди (ДТП). Чиновник вдарив припарковане Audi Q5 та не повідомив про це у правоохоронні органи. 

Про це пише LVIV.MEDIA, посилаючись на постанову суду оприлюднену 22 липня в Єдиному державному реєстрі.

У судовій справі не вказують ім’я посадовця, однак з даних розгляду справи, опублікованих на офіційному сайті Судової влади України, йдеться про керівника управління транспорту Львівської міськради Ореста Олеськіва.

Вказується, що 7 червня приблизно о 22:11 посадовець їхав за кермом автомобіля Volkswagen Golf. На вулиці Софії Яблонської, водій не дотримався безпечного інтервалу та вдарив припаркований Audi Q5. У результаті ДТП транспортний засіб зазнав технічних пошкоджень. Після цього міський посадовець залишив місце події, не повідомивши про вчинене у поліцію.

11 червня поліція склала на львівського посадовця протокол за порушення ПДР. Справу передали до суду. На засіданні Орест Олеськів визнав свою провину. Суддя, врахувавши всі обставини, вирішив оштрафувати посадовця на 3400 гривень (+605 гривень судового збору).

Скріншот з порталу Судова влада України

Скріншот з порталу Судова влада України. Джерело: LVIV.MEDIA

Орест Олеськів прокоментував свій вчинок

"У суді я повністю визнав свою провину та оплатив цей штраф. Що сталось? У червні при виїзді з стоянки на вулиці Яблонської заднім ходом я зачепив бампер припаркованого авто. Вийшов з авто, я кілька разів перевірив, чи заподіяв шкоду — видимих ознак не було. Тому через поспіх на важливу зустріч я поїхав далі, не залишивши контактів, про що згодом пошкодував. Зараз я розумію, що повинен був залишити свої контактні дані, і щиро шкодую, що не зробив цього. Пізніше, коли повернувся на місце, того авто вже не було. З водієм ми досягли порозуміння і залагодили ситуацію", — написав він на своїй сторінці у Facebook.

Також посадовець щиро розкаявся та попросив вибачення за свій вчинок.

"Перед громадськістю я хочу щиро попросити вибачення за цей необдуманий вчинок. Це стало для мене уроком. Я вчинив неправильно", — наголосив Олеськів.

Нагадаємо, у червні у Львові відбулася дорожньо-транспортна пригода за участі трьох автомобілів. Унаслідок зіткнення на перехресті перекинувся службовий автомобіль поліції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.07.2024 16:17