Фото: Telegram Андрія Нєбитова

Пошкоджені будинки та двоє поранених: наслідки нічного обстрілу Київщини (фото)

Внаслідок обстрілу вночі 27 серпня у Київській області пошкоджено 10 приватних будинків. Поранення отримали місцеві мешканці.

Про це повідомила прес-служба Київської військової обласної адміністрації.

Зазначається, що повітряна тривога в області тривала майже три години. Також в регіоні працювала протиповітряна оборона.

"Завдяки професійній роботі сил протиповітряної оборони влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури немає", — йдеться у повідомленні.

Водночас через падіння уламків збитих крилатих ракет в одному з районів Київщини пошкоджено 10 приватних будинків. Один має значні пошкодження, в інших — вибиті вікна, двері, дахи, посічені фасади. Крім того, пошкоджено дві автівки та ангар для зберігання сільгосптехніки.

"Дві особи були травмовані. Люди отримали допомогу на місці. Оперативні служби продовжують працювати. Надається вся необхідна допомога", — повідомили в ОВА.

обстріл Київщини

Фото: Telegram Андрія Нєбитова

Ракетна атака вночі 27 серпня

У ніч на 27 серпня окупанти знову завдали масованої повітряної атаки по території України. Близько 03:50 в повітряному просторі була зафіксована група ракет.

Ракети декілька разів змінювали курс, спершу вони прямували на Київ, пізніше змінили курс на Захід країни. Системи протиповітряної оборони, зокрема, працювали в Черкаській області, а також на підступах до Києва, де було чути звуки вибухів в результаті повітряного бою при відбитті атаки.

За даними КМВА, всі ворожі цілі, які рухалися у бік Києва знешкодила протиповітряна оборона. Зазначається, що у столиці руйнувань та постраждалих внаслідок російської атаки немає.

Додамо, під час нічної атаки 27 серпня російські окупанти застосували нову тактику обстрілів. Зокрема, ворожі ракети постійно маневрували. У такий спосіб ворог, ймовірно, вишукує варіанти прокладання маршрутів для майбутніх атак.

Нагадаємо, раніше Гуменюк попередила, що російські загарбники вивели у море ракетоносій "Калібрів". По всій території України зберігається ракетна небезпека.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2023 10:15