Наслідки атаки по Харкову 6 серпня. Фото: Telegram Олега Синєгубова

Пошкоджені поліклініка, автомобілі та п'ятеро поранених: з'явилися нові деталі ракетної атаки на Харків

У вівторок, 6 серпня, російські терористи завдали удару по центру Харкова. Внаслідок обстрілу у місті є значні руйнування, поранення отримали мирні мешканці.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Також він оприлюднив фото наслідків ворожої атаки.

"Черговий акт російського тероризму. Удар в Шевченківському районі Харкова", — написав він у Telegram.

За його словами, окупанти близько 10:00 поцілили по місту ракетою "Іскандер". Внаслідок "прильоту" пошкоджені поліклініка, автомобілі та інша цивільна інфраструктура.

Медики надали допомогу щонайменше пʼятьом постраждалим цивільним. Двоє жінок госпіталізовані до хірургії, інші поранені лікуються амбулаторно.

"На місці працюють правоохоронці, щоб зафіксувати черговий злочин окупантів", — додав Синєгубов.

Оновлено 15:50

У ДСНС України уточнили, що внаслідок влучання у район житлової забудови постраждали вісім цивільних осіб, серед них 
восьмимісячний хлопчик. Також пошкоджено лікувальний заклад, офісні та гаражні приміщення, гуртожиток вищого навчального закладу та нежитлові будівлі.

"На місці обстрілу виникла пожежа. З-під завалів надзвичайники врятували п'ятеро осіб. Вогнеборці продовжують ліквідацію пожежі, тривають аварійно-рятувальні роботи", — зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, за даними військових, у ніч на 6 серпня окупанти ударили чотирма балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23 по Київщині із Воронезької області — РФ, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору над акваторією Азовського моря та 16 ударними БпЛА типу Shahed із напрямків мис Чауда — Крим, Курськ — РФ. У результаті роботи ППО збито дві балістичні ракети "Іскандер-М"/KN-23, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 15 ударних БпЛА у Київській, Херсонській, Миколаївській та Хмельницькій областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2024 15:37