Фото: Facebook/Герман Галущенко

Пошкодження у шести областях: Міненерго повідомило про наслідки ракетних і дронових атак

У п’ятницю, 10 лютого, РФ вкотре завдала масованого ракетного та дронового удару по об’єктах енергетики України. Постраждали декілька регіонів.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

За його словами, в Україні зафіксовані влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. У багатьох регіонах запровадили аварійні відключення світла.

Міністр розповів, що найскладніша ситуація наразі в Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

Зокрема в Хмельницькому близько 50% міста залишилися без світла. Про це розповів міський голова Олександр Симчишин.

"Є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Це вже п’ятий такий обстріл за останні місяці. Об’єкт суттєво пошкоджений, є пошкоджені житлові будинки, кілька десятків вікон, дахи. Частина міста — близько 50% — без електроенергії. Але завдяки підготовці, ми з теплом. Всі котельні працюють. Понад 90% споживачів з водою", — наголосив голова Хмельницького.

Натомість у Міненерго зазначають, що завдяки роботі ППО та завчасним технічним заходам вдалось зберегти загальну цілісність енергосистеми України.

Задля відновлення енергопостачання фахівці працюють безперервно.

Нагадаємо, уранці 10 лютого по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. Близько 09:30 у повітряному просторі України зафіксували перші ракети. Росія здійснила черговий, 14-й, масований пуск ракет. Вибухи чули у Києві, Харкові, Кривому Розі, Хмельницькому, Вінниці, Івано-Франківську, а також у Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2023 13:01