Фото: Facebook/kpszsu

Росія знову атакувала Україну ракетами: наслідки і ситуація у регіонах (хроніка)

Вранці 10 лютого по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. Близько 09:30 у повітряному просторі України зафіксували перші ракети. Росія здійснила черговий, 14-й, масований пуск ракет. Вибухи чули у Києві, Харкові, Кривому Розі, Хмельницькому, Вінниці, Івано-Франківську, а також у Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.

Дві російські ракети "Калібр", які летіли з Чорного моря, увійшли до простору Молдови та Румунії й направились в Україну. Молдова це підтвердила.

ХРОНІКА

12:40. Під час масованого обстрілу росіяни вразили високовольтну інфраструктуру у шести областях, — повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

У багатьох регіонах почали працювати аварійні графіки відключення світла. Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.


12:23. Російська ракета впала біля автобусної зупинки у Золочівському районі Львівської області, — голова ОВА Максим Козицький.

Ракета не розірвалася. Надзвичайники працюють над її знешкодженням. Постраждалих немає. Водночас наразі перекритий рух для транспортних засобів.


12:03. Росія вдруге за добу вдарила по критичній інфраструктурі Хмельниччини. 50% міста без світла після "прильоту" в енергетичний об’єкт.


11:27. Семеро людей отримали поранення в Харківському районі в результаті влучання російської ракети. Двоє з них у важкому стані.


11:07. Через знеструмлення окремих ділянок по Україні п'ять із 65 рейсів "Укрзалізниці" затримуються на п'ять хвилин і більше, ще три поїзди — на понад півгодини.


11:06. У Хмельницькому пролунав вибух. Частина міста без електропостачання. Можуть бути збої і в водопостачанні, — Хмельницька ОВА.


10:59. У Львові чутно вибухи, працює ППО, — міський голова Андрій Садовий.


10:56. Над Вінницею працювала ППО, — міський голова Сергій Моргунов.


10:53. В Івано-Франківській області спрацювала система ППО, — голова ОВА Світлана Онищук.


10:49. У Запоріжжі зафіксовано два прильоти. Про це заявив секретар міськради Анатолій Куртєв.


10:49. У Львівській області працює ППО, — Львівська ОВА.


10:45. У Хмельницькому пролунав вибух. Про це повідомив міський голова Олександр Симчишин. У місті можливі перебої з електроенергією та іншими комунальними послугами.


10:38. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що уламки ракети пошкодили авто та дах приватного будинку в Голосіївському районі столиці.


10:29. Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомляє, що очікується третій пуск російських ракет.


10:24. Чотири ракети рухаються на захід країни, — повідомив голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.


10:15. Близько 10-ї години ранку росіяни вдарили по критичній інфраструктурі Харкова.

"Сьогодні можуть бути перебої зі світлом та іншими комунальними послугами", — повідомив мер міста Ігор Терехов.


10:11. Київська міська військова адміністрація повідомила про роботу ППО.


10:05. У мережі повідомляють про звуки вибухів у Києві.


09:48. Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив про підвищену загрозу ракетного удару в області.


09:41. Начальник харківського гарнізону Сергій Мельник повідомив про групу ворожих ракет, котра прямує на Харківщину.


09:37. У мережі пишуть, що на Одещині, Миколаївщині, Полтавщині та Запоріжжі спрацювала ППО.


09:35. Голова військової цивільної адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що на підльоті до міста сім ракет. У мережі писали про вибухи в Кривому Розі.


09:31."Перші ракети над Україною. Бережемо себе, йдемо в укриття", — повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

За кілька хвилин Кім повідомив про пуск другої хвилі ворожих ракет.

Атака на енергооб'єкти

"Укренерго" повідомило, що зафіксовано влучання на декількох об’єктах високовольтної інфраструктури в східному та західному, південному регіонах, що призвело до перебоїв з електропостачанням у деяких областях. 

"Крім того, вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру дронами та ракетами, спрямовуючи їх на електростанції та об’єкти системи передачі. Для мінімізації можливих наслідків атаки та збереження енергосистеми "Укренерго" вживає необхідних превентивних заходів, застосовуються аварійні відключення", — повідомили в НЕК.

Укренерго

Через знеструмлення окремих ділянок по Україні п'ять із 65 рейсів "Укрзалізниці" затримуються на п'ять хвилин і більше, ще три поїзди — на понад півгодини. Про це повідомили в прес-службі УЗ.

Нагадаємо, уночі 10 лютого в Україні декілька разів лунала масштабна повітряна тривога. У Запоріжжі, Херсоні, Дніпрі, Вінниці та Харкові чули вибухи. На Запоріжжя було здійснено найбільшу атаку з початку повномасштабного вторгнення — зафіксовано 17 "прильотів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2023 12:40