Фото: Pixabay

Пошук у Google може стати платним, але не для всіх

Компанія Google розглядає можливість запровадити оплату для користувачів за пошук на основі штучного інтелекту. 

Про це пише Financial Times із посиланням на джерела.

"Запропонована модернізація пошукової системи, яка є "дійною коровою", стане першим випадком, коли компанія зробить будь-який зі своїх основних продуктів платним, і покаже, що вона все ще бореться з технологією, яка загрожує її рекламному бізнесу, майже через півтора року після дебюту ChatGPT", — наголошують у виданні.

На сьогодні, за даними джерел видання, Google розглядає варіанти додавання певних пошукових функцій зі штучним інтелектом до своїх преміум-сервісів, які вже дають доступ до АІ-асистента Gemini в Gmail і Docs. Водночас класичним пошуковиком можна буде користуватися безкоштовно.

Деякі аналітики припускають, що рекламний бізнес Google може постраждати, якщо пошукова система надаватиме повніші відповіді, створені ШІ. Це, ймовірно, станеться через те, що більше не буде потреби переходити на вебсайти рекламодавців. Також власники побоюються, що менше користувачів відвідають їхні сайти, якщо пошук Google на основі штучного інтелекту братиме інформацію з їхніх ресурсів і представлятиме її користувачам безпосередньо.

"Інженери розробляють технологію, необхідну для розгортання сервісу, але керівництво ще не прийняло остаточного рішення про те, чи запускати його і коли", — розповів один із співрозмовників Financial Times. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Google запускає безоплатне навчання для малого та середнього бізнесу. Для підприємців буде доступно три програми навчання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 07.04.2024 03:27