Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Посилення ракетної загрози: у ВМС назвали кількість носіїв "Калібрів" у Чорному морі

Станом на ранок середи, 24 січня, в Чорному морі перебуває десять ворожих кораблів, серед яких три носії крилатих ракет "Калібр". Загальний залп — до 16 ракет.

Про це повідомила прес-служба Військово-морських сил Збройних сил України.

Крім того, в Азовському морі є один ворожий корабель, у Середземному морі — два ворожі кораблі, серед яких один носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп — до восьми ракет.

У Військово-морських силах також повідомили, що за добу в інтересах Росії прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Азовського моря — 27 суден, з них чотири рухалися з протоки Босфор;
  • до Чорного моря — 26 суден, з них шість продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

"Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", — укотре наголосили у Військово-морських силах ЗСУ.

Інфографіка: Військово-морські сили ЗСУ

Інфографіка: Військово-морські сили ЗСУ

Раніше Сили оборони Півдня України попереджали, що росіяни вивели в Чорне море другий підводний човен, суттєво збільшивши кількість ракетоносіїв "Калібрів".

"У Чорному морі кількість ворожих ракетоносіїв збільшилася до трьох. На бойове чергування виведено ще один підводний човен. Таким чином малий ракетний корабель і два підводні човни мають сумарне спорядження в 16 "Калібрів", — зазначали в Силах оборони Півдня.

Там також пояснили, що такі маневри ворожих кораблів спрямовані на посилення ракетної загрози у Чорному морі.

Нагадаємо, 23 січня Сили оборони Півдня України повідомляли, що російські військові змінили кількість ракетоносіїв у Чорному морі, які вивели на бойове чергування. Тоді окупанти тримали напоготові для удару по території України 12 ракет типу "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.01.2024 10:11