Фото: Офіс президента

Послаблення санкцій проти Росії в обмін на "зернову угоду": президент Литви зробив різку заяву

Президент Литви Гітанас Науседа вважає неправильним послаблення санкцій проти Росії. Йдеться про послаблення обмежень в обмін на продовження "зернової угоди".

Про це повідомляє LRT.

Литовський президент наголосив, що санкції не можна послабляти ні проти РФ, ні проти Білорусі. Він зазначив, що обмеження проти режиму Олександра Лукашенка мають бути такими ж жорсткими, як і проти Росії.

"Ми вважаємо, що послаблювати санкції проти диктаторів вкрай несправедливо. Це позиція всіх органів влади, незалежно від рівня обговорення", — зазначив Науседа.

Нагадаємо, 17 липня країна-агресорка Росія заявила, що "відкликає" всі гарантії безпеки судноплавства в Чорному морі. Крім того, РФ виходить зі Спільного координаційного центру в Стамбулі через припинення "зернової угоди".

Додамо, 16 липня з порту Одеси вийшло останнє судно в рамках Чорноморської зернової ініціативи. Напередодні президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив, що Путін погодився на продовження дії зернової ініціативи. Однак у Кремлі відхрестились від цієї заяви, зазначивши, що ні на що не погоджувалися.

Водночас 19 липня російський диктатор Володимир Путін заявив, що його держава повернеться до "зернової угоди" лише у разі повного виконання її умов.

У британській розвідці заявили, що, на думку Кремля, "зернова угода" більше не відповідає російським інтересам, тому там вирішили зупинити ініціативу. Хоча справжню причину росіяни замаскували, наголошуючи, що суднам, які виходять з чорноморських портів, загрожують українські міни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.07.2023 21:47