фото: narodna-pravda.ua

Посол анонсував навчання українських воїнів на танках Challenger 2

У Британії розпочнуться навчання українських військових. ЗСУ пройдуть навчання на танках Challenger 2, які відбудуться вже найближчим часом на території Об'єднаного Королівства.

Таку заяву зробив посол України в Британії Вадим Пристайко, повідомляє "Радіо Свобода".

"Екіпажі ось-ось розпочнуть тренування на території Великої Британії. Вже тренуються екіпажі важких артилерійських систем, і найближчим часом приїдуть і танкісти", – заявив Пристайко.

За словами посла, навчання пройдуть досить швидко, адже, як зазначають британські інструктори, українські військові дуже мотивовані та схоплюють інформацію на ходу.

"Коли ми готуємо тут піхотинців (ви знаєте, вже підготували 10 тисяч, і з початку нового року розпочали – ще 20 тисяч), на це йде п'ять тижнів. Важко сказати, скільки потрібно буде готувати танкістів – тим більше це і артилеристи, і механіки, і командири. Я думаю, що за місяць-півтора можна впоратися. Якщо буде потрібно, навчання буде продовжено", – додав Пристайко.

Український посол також зазначив, що партію британських танків Challenger 2 уже готують для відправки в Україну.

Раніше повідомлялось, що Велика Британія має намір передати Збройним силам України 600 ракет Brimstone у рамках пакета військової допомоги. Задля цього країна "розблокувала" низку пакетів військової допомоги за останній рік.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес 16 січня оголосив про новий пакет військової допомогти для України. Стало відомо, що Британія передасть Україні танки Challenger 2.

Війна, 21.01.2023 08:36