Фото: ілюстративне. Джерело: Дніпропетровська ОВА

Постачають ЗСУ продукти з Курщини: росіяни поширили фейк про українських волонтерів

Пропагандистські пабліки поширили фейкову інформацію щодо українських волонтерів. Так, росіяни заявили, що вони буцімто передають російські продукти з Курської області для бійців Збройних сил на Харківщині.

Про це повідомляє VoxCheck.

Зазначається, що пропагандисти поширили у мережі фото начебто продуктів з Курської області, які награбувала 82 ОДШБр. Бійці цього підрозділу буцімто через волонтерів передають їх для військових цієї ж бригади, які перебувають на Харківщині. 

Проте така інформація не відповідає дійсності. Ба більше всі продукти, які були зображені на фото навпаки були відправлені на Курщину для гуманітарної допомоги населенню. До того ж на продуктах помітні українські назви, що ще раз спростовує російську брехню.

"Якщо уважно придивитися до світлин, то помітимо українські назви. Такі написи неможливі для продукції з Курської області. Також частина їжі — це свіжа випічка, яку навряд робили б поблизу фронту. Ще на фото помітні різні консервації —  їх заготовили українські волонтери, які допомагають бригаді", — наголосили у VoxCheck.

фейк про українських волонтерів

Скріншот із соцмереж

Нагадаємо, раніше керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко попередив, що росіяни активно просувають нову брехливу інформацію про Україну. Основним ворожим наративом є те, що українські інструктори нібито вчать у Сирії міжнародних терористів разом зі США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2024 21:20