Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Російська пропаганда просуває новий фейк про Україну: подробиці

Росіяни активно просувають нову брехливу інформацію про Україну. Основним ворожим наративом є те, що українські інструктори нібито вчать у Сирії міжнародних терористів разом зі США.

Про це у Telegram-каналі повідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Посадовець підкреслив, що ця брехня вже виведена на рівень заяв глави російського МЗС Сергія Лаврова. 

"Доказів як завжди жодних, окрім слів, бо це фейк. Втім, по лінії СЗР РФ і МЗС РФ це поширюватиметься. Головний фокус наративу спрямований на Близький Схід, країни Глобального Півдня, а також в американське інфополе. Це така спроба росіян створити інформаційний фон, що Україна, мовляв, "держава терорист", — йдеться у заяві Коваленка.

Очільник Центру протидії дезінформації наголосив, що зараз це ключова інформаційна загроза на міжнародному рівні.

"Звісно ж, головна країна-терорист — це Росія. Саме РФ підтримує бойовиків у Сирії, які використовували в тому числі хімічну зброю. Саме Росія має стосунки з Талібаном, "Хезболлою", а також ХАМАС та ІДІЛ. Тому російська інформаційна спроба ні на що не вплине", — додав Андрій Коваленко.

Нагадаємо, раніше прес-служба ЦПД повідомляла, що російські пропагандисти запустили нову хвилю фейкової інформації щодо подій у Курській області РФ. Йшлося про начебто масові вбивства мирного населення українськими військовими та диверсантів на цивільних авто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 04.10.2024 14:59