Фото: Pixabay

"Мобілізація підлітків та жінок": Росія поширює нові фейки про Україну

Росіяни розповсюджують брехливу інформацію, що до лав Збройних сил України будуть примушувати йти жінок та підлітків. Мета цих вкидів — залякати наше суспільство та зірвати проведення мобілізації.

Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій.

"Пропаганда РФ продовжує системну роботу зі зриву мобілізації в Україні, поширюючи дезінформацію на цю тему", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рашисти поширюють наративи про підготовку українською владою мобілізації жінок та чоловіків з 21 року. До того ж окупанти стверджують, що "нібито кулуарно йде підготовка до мобілізації підлітків".

У Центрі стратегічних комунікацій пояснили, що згідно з законом, мобілізація в Україні відбувається з 27 років. У Верховній Раді триває обговорення щодо можливості зменшення віку мобілізації до 25 років, але таке рішення ще не ухвалено.

"Жодної мобілізації жінок в Україні не буде. Про це чітко заявив президент України Володимир Зеленський", — підкреслили в прес-службі.

Також експерти наголошують довіряти тільки верифікованим джерелам інформації.

Фото: Центр стратегічних комунікацій

Фото: Центр стратегічних комунікацій

Нагадаємо, раніше мережею ширилася інформація про те, що представники територіального центру комплектування "виламують двері квартир", щоб вручати повістки українцям. Це — фейк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.01.2024 15:20