Скріншот з відео

Постраждали декілька російських пілотів: ЗМІ оприлюднили наслідки ракетних ударів по Бердянську

В окупованому Бердянську постраждало кілька російських пілотів унаслідок удару Сил оборони по місцевому аеродрому. Крім того, російські загарбники зазнали значних збитків у зброї та техніці.

Про це пише видання "Нова газета Європа". Джерело, посилаючись на слова російських військових, повідомило, що в Бердянську постраждало кілька пілотів.

"Також є загиблі зі знищеного розрахунку ППО та охорони складів, які "накрили" українці", — йдеться в матеріалі.

Згідно з наявною інформацією, нібито не всі російські гелікоптери було знищено, проте багато з них пошкоджено. Також видання пише, що збитків було завдано значних.

Раніше повідомлялось, що українські військові вдарили ракетами ATACMS по російських військах. Це стало першим випадком, коли надана США зброя була використана під час війни в Україні.

Згодом ЗМІ назвали головну мету Вашингтона, таємно відправивши Україні ракети ATACMS. Вони наголосили, що росіяни знають про радіус дії ракет, і США були стурбовані тим, що вони перенесуть обладнання та зброю за межі досяжності, перш ніж ракети зможуть бути використані.

Своєю чергою медіаплатформа Noelreports у соцмережі X оприлюднила фото уламків ракет, якими ЗСУ вгатили по двох аеродромах в окупованих Росією Луганську й Бердянську. Джерело вказало, що це, вірогідно, тип "MGM-140A ATACMS Block I, M39 (A1)".

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден ще у вересні дав згоду на відправку ракет дальнього радіуса дії ATACMS в Україну. Рішення було ухвалено до візиту до США українського лідера Володимира Зеленського, який відбувся 19 вересня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2023 21:43