Чекати залишилось недовго: коли у травні почнеться метеорологічне літо

Цьогоріч травень почнеться з досить прохолодної погоди, проте вже у другій половині місяця варто очікувати на літнє тепло.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.com.

Приблизно з 11–12 травня почнеться поступове підвищення температури повітря, але вона все ще залишатиметься нижчою за норму до середини травня. Більш інтенсивне тепло варто очікувати у другій половині місяця. У третій декаді місяця в південних і західних областях стовпчики термометрів в окремі дні можуть досягти позначки +30°С, помітно стануть теплішими й ночі. 

Настання метеорологічного літа (за середньодобової температури +15°С і вище) очікується також у третій декаді травня.

"Таким чином, складаються цілком очевидні передумови для прохолодного, місцями холодного травня в Україні. Середньомісячна температура очікується на 1–3°С нижче за кліматичну норму; у західних областях та у Криму близько до норми. Найхолодніші дні прогнозуються з 5 до 15 травня. Кількість опадів загалом за місяць коливатиметься біля норми, місцями може випасти більше за норму на 20–50%", — зауважив синоптик.

Нагадаємо, середня місячна температура в Україні у травні 2023 року прогнозується в межах від 14 до 18 градусів тепла. Такі показники є близькими до норми. Щодо опадів, то їх місячна кількість очікується 35-72 мм, що в межах норми. Лише на Закарпатті та Прикарпатті випаде 132-170 мм опадів, що дещо більше за норму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Суспільство, 02.05.2023 07:56