Фото: Роберт Фіцо. Джерело – росЗМІ

"Потрібна в іншому місці": Словацький прем'єр поскаржився, що Італія забирає з країни ППО

Прем'єр-міністр Роберт Фіцо заявив, що італійську систему протиповітряної оборони буде виведено зі Словаччини. Ця зброя "потрібна в іншому місці".

Відповідний відеоролик з'явився у соцмережі, пише Aktuality.

"Я отримав повідомлення від італійського уряду про те, що італійську систему ППО, яку вони нам надали на рік, буде виведено зі Словаччини, тому що вона потрібна їм в іншому місці", — заявив прем'єр-міністр 2 березня. 

Фіцо запитав, хто захищатиме словацькі атомні електростанції та інші стратегічні об'єкти. 

"По-перше, попередній уряд подарував Україні робочу російську систему ППО С-300. Потім у нас тут якийсь час були американські "Патріоти", вони теж поїхали, а тепер підуть італійці", — заявив він.

У Словаччині 145 італійських солдатів із ЗРК SAMP/T Mamba діють на військовій базі Малацьки-Кучиня в рамках передової присутності НАТО. Італійська тактична система замінила торік американську систему ППО Patriot. Словаччина раніше надала Україні систему ППО С-300 у відповідь початок російського вторгнення.

Нагадаємо, Словаччина виступатиме проти членства України в Північноатлантичному альянсі, адже це може спровокувати Третю світову війну. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, про що стало відомо 20 січня. Свою позицію щодо інтеграції України в НАТО глава словацького уряду повідомить під час зустрічі з прем'єром України Денисом Шмигалем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.03.2024 14:23