Повінь у Чехії. Джерело: соцмережі

Повені в Чехії: закрито пункти пропуску на кордоні, зупинено залізничний рух (фото)

Два пункти пропуску закрили на невизначений термін на польсько-чеському кордоні через повінь, що унеможливила їхню роботу. Через наслідки екстремальних злив призупинили рух на десятках залізничних ліній на всій території країни.

Про це повідомило чеське видання Novinky.

Після екстремальних злив закрили пункти пропуску у Голковіце поблизу міста Годув, оскільки з чеського боку кордону дорога до нього стала непроїзною.

"Через підвищення рівня води у річці Пьотровка та її вихід з берегів з чеського боку КПП у Голковіце закрито до наступних повідомлень", — заявили у міській адміністрації Годува, додавши, що двоколісним транспортом проїхати також неможливо.

Така ж доля спіткала КПП у селі Маркльовіце-Гурне у гміні Зебжидовиці. Рівень води піднявся вже у багатьох містах польської Сілезії, у деяких населених пунктах проводять евакуацію.

Через негоду та загрозу повеней чеська залізниця закликала пасажирів перенести свої поїздки у суботу та неділю, окрім випадків крайньої потреби. На десятках ліній по всій території країни рух вже зупинено — або через падіння дерев на колії, або з міркувань безпеки.

"Адміністрація залізниці інтенсивно працює над усуненням усіх перешкод. На цей час рух зупинено на кількох десятках ліній. Радимо пасажирам відкласти поїздки у вихідні, крім випадків крайньої потреби", — повідомив оператор.

У столиці Празі на річці Влтава призупинили усе судноплавство, рятувальні служби завершили приготування до можливого виходу річки з берегів, майданчики та парки закрили, щоб уникнути травмування й загибелі людей у разі падіння дерев. Закрився також зоопарк Праги.

Містян закликали без потреби не виходити надвір та не користуватись автомобілем. Проте деякі люди все одно йдуть до річки "на екскурсію", щоб подивитися на бурхливу воду.

У містечку Калкув в Опольському воєводстві ледве не загинула жінка-водій, яка поїхала підтопленою дорогою, машину змило потоком.

Нагадаємо, що в травні внаслідок повені у Бразилії загинуло щонайменше 107 людей, а 136 вважалися зниклими безвісти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.09.2024 19:59