Фото: nrcu.gov.ua

Повернення українських дітей з РФ: Канада пропонує створити міжнародну коаліцію

Під час третьої зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики, що відбулася на Мальті, запропоновано створити міжнародну коаліцію країн. Вона сприятиме зокрема поверненню українських дітей, депортованих чи примусово переміщених Російською Федерацією з тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомив глава Офісу президента України Андрій Єрмак. Він наголосив, що таку ініціативу озвучила делегація Канади, і її підтримали багато країн-учасниць заходу.

"Канада є однією з держав-співлідерок імплементації четвертого пункту Формули миру президента Зеленського "Повернення військовополонених і депортованих осіб". Зазначена ініціатива стане продовженням плану Bring Kids Back UA Глави Української держави", — написав Єрмак.

Очільник Офісу президента запевнив, що пропозиція щодо міжнародної коаліції — це елемент плану реалізації української Формули миру в частині повернення депортованих дітей, звільнення цивільних заручників і військовополонених, підготовленого й представленого на Мальті міжнародною робочою групою, до якої увійшли представники майже 30 країн і міжнародних організацій.

Раніше повідомлялось, що Катар сприяє у поверненні додому ще трьох депортованих до РФ українських дітей.

Нагадаємо, у вересні уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Україна має підтвердження: самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко бере участь в процесі депортації українських дітей. Практично щодня українська влада отримує нові факти з приводу злочинів Лукашенка стосовно неповнолітніх громадян України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.10.2023 17:29