Фото ілюстративне зі соцмереж

Повістка в поштовій скриньці: в Міноборони пояснили, чи вважається вона врученою

Кинута в поштову скриньку повістка військовозобов’язаному не вважається врученою. В Україні немає такої норми стосовно такого типу вручення повісток.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, в Україні відсутня така норма, яка би стверджувала, що кинуту в поштову скриньку повістку можна було вважати врученою.

"На теперішній момент діє інша норма. Людина повинна особисто розписатися в повістці. Тільки тоді вона вважається врученою", — наголосив Лазуткін.

Водночас він додав, що якщо з'явиться постанова, яка по-іншому це регулюватиме, тоді він це коментуватиме. Але наразі цього немає.

Як відомо, від початку повномасштабної війни в Україні відбувається мобілізація військовозобов'язаних до Сил оборони України. При цьому низка норм законодавства називали недосконалими, тому парламент ухвалив закон, який дозволив би розв’язати цю проблему.

Декілька днів тому Кабінет міністрів України вніс зміни в Порядок бронювання військовозобов’язаних. Це стосується списків людей, які підлягають мобілізації.

Нагадаємо, наприкінці квітня Лазуткін розповідав, що в центрах рекрутингу до української армії, які розпочали свою роботу в Україні, повістки вручати не будуть.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.05.2024 02:36