Фото: "Слово і діло"

Повістка журналісту "Слідства.Інфо": Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження

Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження через інцидент із врученням повістки журналісту видання "Слідство.інфо".

Про це повідомила прес-служба Офісу генпрокурора.

Зокрема, справу відкрили за фактом ймовірного зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів.

"У зв’язку з інцидентом, що мав місце під час вручення повістки журналісту "Слідство.інфо", Офіс Генерального прокурора вніс відомості до ЄРДР за фактом можливого зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів з боку співробітників СБУ та ТЦК, за попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 364, ч. 3 ст. 171 КК України", — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Головному слідчому управлінню Державного бюро розслідувань.

Що відомо про спробу вручити повістку журналісту "Слідства.інфо"

В Оболонському районі Києва 1 квітня представники Солом’янського територіального центру комплектування та соціальної підтримки намагалися вручити повістку журналісту видання "Слідство.інфо" Євгенію Шульгату. У виданні підозрюють, що працівник Служби безпеки України міг давати вказівки представникам військкомату щодо вручення повістки журналісту.

Зокрема, видання пов’язує це з недавнім розслідуванням журналіста про майно сім’ї голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка. До того ж розслідувачі запевняють, що із представниками ТЦК, імовірно, був Олексій Володимирович Біленко, який працює у департаменті кібербезпеки СБУ і є людиною, близькою до Вітюка.

Служба безпеки України та Міноборони спільно з Генштабом розпочали перевірку інформації, яка була оприлюднена виданням "Слідство.Інфо", щодо спроб вручити повістку їхньому журналісту після викривального розслідування стосовно співробітника спецслужби.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський ініціював проведення службової перевірки щодо інциденту з журналістом "Слідство.інфо". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.04.2024 15:44