Фото: соцмережі

Повістки через "Дію": Мінцифри поставило крапку у спірному питанні

У додатку "Дія" не роздаватимуть повістки військовозобов'язаним. Цей сервіс такої функції не передбачає.

Про це повідомив керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік.

За його словами, питання щодо вручення повісток через "Дію" навіть не стояло на порядку денному. Вся інформація, яка шириться мережами не відповідає дійсності.

"Ні, повістки не будуть приходити в "Дію". Політична позиція така, що "Дія"  це не сервіс роздачі повісток. Тому є визначені нормативно способи, якими доставляються повістки", — заявив він.

Банік пояснив, що раніше "Дія" запускала функцію судових сповіщень. Так, коли людина, наприклад, потрапляла у ДТП, їй у застосунок безплатно приходила судова повістка.

"Отже, запускаються в "Дії" судові сповіщення. Перший хтось десь починає підмішувати поняття, хтось каже: "Судові повістки через "Дію"". Далі вже  зіпсований телефон: на наступному етапі зникає слово "судові", залишається лише "Повістки через "Дію",  розповів керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі.

Нагадаємо, раніше Федір Веніславський заявляв, що українці можуть отримувати повістки за допомогою месенджерів у найближчому майбутньому. У парламенті розглядають таке вручення військовозобов'язаним особам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.04.2023 12:56