Фото: Міністерство внутрішніх справ

Повітряна тривога по всій країні, у Києві працює ППО

Вночі 6 вересня по всій країні оголошено повітряну тривогу. У Києві працює протиповітряна оборона. 

Мер Києва Віталій Кличко повідомляє, що на столицю ще йдуть ракети.

"У Києві працює ППО. Залишайтеся в укриттях. На столицю ще йдуть ракети", — написав він у Telegram.

Повітряні сили близько 04:48 повідомили про загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС з північно-східного напрямку. Пізніше у областях почали оголошувати повітряну тривогу — спершу вона поширилась на північні, центральні та східні області. Після 05:30 тривога охопила усю країну.

мапа тривог

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Військові закликають громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, залишатися в укриттях, а також дотримуватись інформаційної тиші та не знімати й не викладати в мережу роботу ППОВони пояснюють, що поширення роликів роботи ППО ("виходи", треки ракет, спалахи, прильоти, сліди вибухів, руйнування, уламки боєприпасів тощо) та публікування цих матеріалів в соцмережах допомагає ворогу з оперативною дорозвідкою результатів ударів.

Нічний обстріл "шахедами"

На півдні Одеської області у ніч на 6 вересня пролунала серія вибухів. У регіоні працювала протиповітряна оборона по ворожих дронах-камікадзе.

За даними місцевої влади, атаку було здійснено на Ізмаїльський район. Внаслідок обстрілу дронами одна людина загинула — це співробітник агропідприємства, який отримав важкі поранення.

У кількох населених пунктах області зафіксовані руйнування та пожежі. Пошкоджено об'єкти припортової та сільськогосподарської інфраструктури: елеватори, адміністративні будівлі, агропідприємства.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 4 вересня, росіяни здійснили масовану ворожу атаку із застосуванням ударних дронів типу "Шахед" по півдню Одеської області. Обстріл тривав протягом трьох з половиною годин, а удар прийшовся по цивільній інфраструктурі Подунав'я у двох територіальних громадах. Атака на Одещину здійснювалася у кілька хвиль. Ворог запускав групи безпілотників з акваторії Чорного моря, також ворожі цілі рухалися вздовж кордону з Румунією. 

У регіоні працювали сили та засоби протиповітряної оборони. Нашим захисникам вдавалося збити 17 ударних дронів, проте були й влучання. У двох територіальних громадах на півдні області пошкоджено складські та виробничі будівлі, обладнання аграрних та промислових підприємств. Під час атаки росіян дрони впали та вибухнули на території Румунії, однак Бухарест спростовує цю інформацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 06:00