Фото ілюстративне. Джерело: "Укренерго"

Повітряні енерголінії планують перенести під землю: в чому суть нової ідеї Кабміну

Перенесення повітряних ліній під землю може допомогти у захисті від російських атак. Це один із потенційних варіантів, яки розглядається на урядовому рівні.

Про це повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Перенесення ліній під землю — потенційно один із варіантів для захисту. На теперішній момент розроблена значна кількість технічних рішень і проектів фізичного захисту об'єктів енергетичної інфраструктури з метою їх убезпечення", — сказав він.

Колісник зауважив, що варіант із перенесенням енерголіній під землю не є пріоритетним. Фахівці його розглядають і обговорюють, проте реалізувати таку ідею можна не скрізь, для цього потрібні певні умови, які неможливо забезпечити у деяких місцях. Проте це один із робочих варіантів.

За словами заступника міністра енергетики, зараз енергетики забезпечують захист енергетичних об'єктів. Йдеться про облаштування першого та другого рівня фортифікацій.

Колісник наголосив, що в умовах постійних атак ворога робота з відновлення та захисту інфраструктури не припиняється. Він додав, що важливим залишається факт фінансування як із державного бюджету, так і допомога від міжнародних партнерів.

Нагадаємо, 6 вересня Денис Шмигаль заявив під час засідання уряду, що загроза атак на енергетичну інфраструктуру України нікуди не зникла. Окупанти вже готують нові масовані ракетні та дронові обстріли. Прем’єр-міністр зауважив, що Україна вже втратила половину довоєнного об'єму споживання електроенергії — дев'ять гігаватів потужностей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.09.2024 14:36