Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Відновлення енергосистеми: прем'єр назвав три основні напрямки, над якими працює влада

Україна готується до опалювального сезону та працює над відновленням енергетичного сектору, який зазнав значних ушкоджень внаслідок російських обстрілів. У цьому нашій державі допомагають міжнародні партнери.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Консолідуємо зусилля партнерів для відновлення енергетики. Сьогодні провели круглий стіл щодо стану енергетики та підготовки до опалювального сезону за участі делегації США на чолі із заступником радника президента США з питань національної безпеки Джонатаном Файнером", — зазначив він.

На зустрічі також були присутні міністр енергетики Герман Галущенко, виконувач обов'язків міністра інфраструктури Василь Шкураков, заступник керівника Офісу президента, керівники енергокомпаній та голови ОВА.

Шмигаль виділив три ключові напрямки для відновлення енергетики: 

  1. Відновлення та ремонти всього, що підлягає відбудові.
  2. Будівництво системи децентралізованої генерації. Зокрема, планують створити сотні малих об’єктів генерації, які будуть менш вразливими для російського терору.
  3. Акумулювання допомоги від міжнародних партнерів.

"Окремо проговорили наші потреби. На жаль, вони значні. Після останніх ворожих атак потрібно в рази збільшити інтенсивність допомоги", — зауважив прем'єр.

Також Шмигаль подякував США за енергетичну допомогу у розмірі 500 мільйонів доларів на додачу до 324 мільйонів доларів анонсованих раніше. Ці кошти спрямують на енергетичні потреби України.

"Дякую адміністрації президента й Конгресу США за безпрецедентну підтримку, яка стала життєво важливою для України в ці складні часи", — підсумував очільник українського уряду.

Нагадаємо, днями екс-голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що в Україні цієї зими будуть проблеми з електроенергією. Проте, якщо погода буде теплою, то існує шанс обійтися без відключень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.09.2024 21:28