Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль розповів про ситуацію в енергосистемі та підготовку до опалювального сезону

Україна готується до майбутнього опалювального сезону. Станом на сьогодні ситуація в енергосистемі значно покращилася, але ремонти її об'єктів тривають.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виїзного засідання уряду у Херсонській області.

"Як ми й обіцяли, загальна ситуація в енергосистемі зараз покращилася. Ремонти тривають. Відновлення триває. Програми підтримки для встановлення додаткової малої генерації працюють. Є результати", — зазначив він.

Також прем'єр поінформував, що у Херсонській області триває активна підготовка до опалювального сезону. У регіоні забезпечують автономність медустанов. 

"Продовжуємо підготовку до зими та збільшуємо автономність об'єктів критичної інфраструктури", — додав він.

Крім того, Шмигаль заявив, що в Херсонській області "Херсонтеплоенерго" вже має сім когенераційних установок, отриманих у межах співпраці з USAID.

Варто зазначити, що енергетики достроково закінчили плановий ремонт атомного енергоблока та під'єднали його до системи.  Це додало до енергосистеми 1000 МВт потужності та суттєво вплине на стабільність енергосистеми в цілому.

Нагадаємо, раніше виконавчий директор енергохолдингу ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що у 2024 році Російською Федерацією було зруйновано 90% потужностей теплових електростанцій ДТЕК. Компанія до жовтня планує повернути в роботу 60-70% генерації, яку вона втратила внаслідок масових обстрілів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.07.2024 19:33