Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Повітряні сили вночі знищили 13 із 19 "шахедів": де працювала ППО

У ніч на середу, 21 лютого, ворожа армія атакувала територію України зенітною керованою ракетою С-300 (Ростовська обл.), керованою авіаційною ракетою Х-59 (Бєлгородська обл.), чотирма крилатими ракетами Х-22 (Ростовська обл.) та дев'ятнадцятьма ударними безпілотниками типу "Шахед" (Приморсько-Ахтарськ РФ).

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України у Telegram-каналі.

"В результаті бойової роботи знищено керовану авіаційну ракету Х-59 на Полтавщині та 13 із 19-ти "шахедів" у межах Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей. Частина із шести не уражених ворожих БпЛА не досягла своїх цілей", йдеться у повідомленні.

Військові зазначають, що до відбиття повітряного нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

Додамо, що цієї ночі Повітряні сили ЗСУ знищили черговий російський винищувач-бомбардувальник Су-34, який розрахований для завдання ударів й здатен атакувати рухомі цілі.

"Цього разу можу сказати, що льотчику Су-35 пощастило — зманеврував і більше не ризикує. А от екіпаж Су-34 приєднується до нашої рубрики "Вечного полета, братья". Маю гарні результати об’єктивного контролю, щоб ніхто не сумнівався!" — написав командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у Telegram-каналі.

Нагадаємо, у вівторок, 20 лютого, російські загарбники спрямували свій ударний безпілотник у житловий будинок на Сумщині. За даними ОВА, внаслідок влучання загинула ціла родина: мати та двоє синів, а також двоє їх дальніх родичок: бабуся і жінка, яка приїхала з іншого міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 09:20