Фото: Instagram Олександра Усика

Позбавлення Усика чемпіонського пояса: команда українця проситиме IBF про виняток

Команда українського боксера Олександра Усика бажає, щоб у матчі-реванші з представником Британії Тайсоном Ф'юрі, на кону стояли усі чемпіонські пояси. Це дозволить провести повторний бій за звання абсолютного чемпіона світу.

Таку заяву зробив промоутер українського боксера Олександр Красюк, пише World Boxing News.

Усика можуть позбавити чемпіонського поясу IBF через непроведення обов’язкового захисту титулу з хорватським претендентом Філіпом Хрговичем. Хоча, раніше президент IBF заявив, що будь-який чинний чемпіон може попросити федерацію про виняток.

"Звісно, ми попросимо IBF про виняток", — заявив Красюк.

Зауважимо, у ніч на 19 травня у Саудівській Аравії завершився поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу з боксу у надважкій вазі між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі. Українець переміг британця розділеним рішенням суддів. Відтак, Олександр Усик захистив свої пояси WBA, WBO, IBF, IBO та виборов WBC, яким володіє британець.

Водночас Колишній чемпіон WBC у суперважкій вазі Тайсон Ф'юрі не визнав свою поразку у бою проти абсолютного чемпіона світу Олександра Усика. Після бою в Саудівській Аравії британець заявив, що на рішення суддів повпливало те, що в Україні триває війна. Саме через це, на думку Ф'юрі, судді й стали на бік Усика.

Нагадаємо, Олександр Усик перед виходом на ринг з'явився в образі гетьмана. Він вийшов на поєдинок під пісню Василя Жадана "Браття".

Раніше повідомлялось, що Олександр Усик очолив оновлений рейтинг найкращих бійців світу незалежно від вагової категорії. Він отримав визнання після бою з британцем Тайсоном Ф'юрі, якого переміг роздільним рішенням суддів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.05.2024 22:57