Фото: Генштаб ЗСУ

Позиційні бої тривають на декількох напрямках: ISW оцінив ситуацію на фронті

Українські військовослужбовці ведуть позиційні бої з ворогом на декількох відтинках фронту. Зокрема, зіткнення тривали на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки, Георгіївки та Побєди.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними аналітиків,  позиційні бої тривали на північний захід від Бахмута в районі Богданівки; на захід від Бахмута поблизу Хромове та Іванівське; і на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки та Андріївки.

"Російські війська нещодавно підтвердили просування поблизу Бахмута на тлі продовження позиційних боїв у цьому районі 31 січня. Геолокаційні кадри, опубліковані 30 січня, показують, що російські війська просунулися на схід від Іванівського (на захід від Бахмута)", — зауважили у ISW.

До того ж у ISW зазначили, що війська РФ підтвердили наступ у районі Авдіївки на тлі позиційних боїв, що тривають, у цьому районі 31 січня. Посилаючись на геолокаційні кадри, фахівці наголошують, що російські війська незначно просунулися вздовж вулиці Спортивної в найпівденнішому житловому районі Авдіївки.

Українські та російські джерела повідомили, що позиційні бої тривали:

  • на північний захід від Авдіївки в районі Степового;
  • біля Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході Авдіївки;
  • у південній та південно-східній Авдіївці;
  • на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

карта ISW

Мапа: ISW

"Російські війська нещодавно підтвердили просування на південний захід від міста Донецьк під час відновлення механізованих штурмів у цьому районі. Геолокаційні кадри, опубліковані 30 січня, показують, що російські війська просунулися на захід від Солодкого (приблизно 7 кілометрів на південний захід від Новомихайлівки) і показують, що російські війська під час штурмів у цьому районі зазнали втрат у важкій бронетехніці на суму близько роти", — наголосили аналітики.

Українські та російські джерела повідомили, що позиційні бої тривали на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки, Георгіївки та Побєди.

Крім того, ЗСУ проводять позиційні бої й на Луганському напрямку. Зокрема, зіткнення з ворогом зафіксоване на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки та на південний схід від Куп'янська в районі Кислівки, Котлярівки, Табаївки, Берестового та Крохмального.

31 січня позиційні бої в районі Кремінної продовжувалися, проте підтверджених змін на цій ділянці лінії фронту не відбулося.

карта ISW

Мапа: ISW

Також, за словами ISW, 31 січня російські війська просунулися у прикордонному районі Донецько-Запорізької області. Позиційні бої продовжились на заході Запорізької області, проте підтверджених змін на цій ділянці лінії фронту не відбулося.

Також позиційні бої продовжились на східному (лівобережжі) Херсонської області у районі Кринків.

На кадрах з геоприв'язкою, опублікованих 31 січня, видно, що в районі Кринків продовжують діяти підрозділи російського 337 повітряно-десантного полку (ВДВ) (104-а дивізія ВДВ).

Нагадаємо, українські Сили оборони за минулий тиждень за допомогою дронів знищили щонайменше 26 танків і 87 окупантів. Такі втрати у російських загарбників постійні та регулярні у зв’язку з успішною роботою українських безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.02.2024 07:13