Правоохоронці пояснили накладання арешту на активи Коломойського на 48 годин

Національне антикорупційне бюро надало роз’яснення щодо накладання арешту на активи Ігоря Коломойського у справі "ПриватБанку" строком до 48 годин.

Про це НАБУ повідомило у Telegram. Там зазначили, що клопотання наразі вже подано на розгляд Вищого антикорупційного суду України.

"Накладання арешту на активи підозрюваного екс-бенефіціара "ПриватБанку" строком до 48 годин обумовлено змістом ч. 9 ст. 170 КПК. Це максимальний строк арешту, який можуть накласти НАБУ і САП. Невідкладно після прийняття такого рішення, але не пізніше ніж протягом 24 годин, прокурор звертається до слідчого судді із клопотанням про арешт майна", — ідеться в повідомленні.

активи Коломойського

Інфографіка: НАБУ

Справи Коломойського

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки 2 вересня повідомили про підозру у вчиненні злочинів фактичному власнику великої фінансово-промислової групи, олігархові Ігореві Коломойському. Його підозрюють у шахрайстві та легалізації незаконного майна.

Підозра оголошена за двома статтями Кримінального кодексу України: 

  • ст. 190 — шахрайство;
  • ст. 209 — легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. 

Встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ. В Офісі генпрокурора уточнили, що "підозрюваний шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами на суму понад 570 млн гривень, а надалі незаконні грошові кошти легалізував".

В Офісі президента запевнили, що Коломойський у матеріалах слідства фігурує як громадянин Ізраїлю та Кіпру. Українського громадянства бізнесмен позбавлений. До того ж там наголосили, що запити щодо екстрадиції Коломойського до США наразі не надходили.

У четвер, 7 вересня, детективи Національного бюро розслідувань за погодження керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури повідомили Коломойському та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами "ПриватБанку" на суму понад 9,2 мільярда гривень.

Нагадаємо, 8 вересня НАБУ та САП арештували активи Коломойського. Обмеження наклали строком на 48 годин. Також до Вищого антикорупційного суду спрямували клопотання про накладення арешту на майно олігарха.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.09.2023 00:38