Фото: сайт президента

Правоохоронці візьмуться за ухилянтів, які дали хабарі ВЛК та виїхали за кордон: Зеленський повідомив про конкретні докази

В Україні триває перевірка військово-лікарських комісій. Скоро правоохоронці її завершать, але вже зараз є кілька висновків.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час свого відеозвернення. За його словами, потрібно перевірити значний масив рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені після 24 лютого.

"Сьогодні на РНБО була представлена відповідна статистика. Є приклади областей, де після лютого минулого року вдесятеро зросла кількість зняття з військового обліку через рішення ВЛК. Абсолютно зрозуміло, що це за рішення. Корумповані рішення. Та й у межах кримінальних проваджень, які тривають зараз щодо працівників ВЛК та МСЕК, видно ще краще, скільки рішень могло бути сфальшовано", — сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що вже є чітко встановлені правоохоронцями необґрунтовані рішення ВЛК. 

"Зафіксовані конкретні докази. В закритому режимі це представлено. Різні регіони країни, різні ТЦК, різні посадовці. Хабарі від трьох до 15 тисяч доларів. Будуть відповідати", — наголосив Зеленський.

Він додав, що окремо буде проаналізований і перелік тих, хто поїхав за кордон завдяки очевидно сумнівним рішенням ВЛК. Насамперед завдяки рішенням тих, хто вже спійманий на хабарях: йдеться щонайменше про тисячі осіб.

Нагадаємо, 22 серпня на виконання рішення Ради Національної безпеки і оборони Державне бюро розслідувань спільно з іншими правоохоронними органами провело низку процесуальних дій у Територіальних центрах комплектування та військово-лікарських комісіях у багатьох регіонах країни. Зокрема, правоохоронці працювала у військово-лікарських комісіях Вінницької, Черкаської та Київської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2023 23:16