Фото: Поліція

На Волині правоохоронець вигадував злочини жителям регіону

Поліцейський із реагування патрульної поліції села Локачі Волинської області умисно складав фіктивні постанови про адміністративні правопорушення на різних людей. Таким чином він намагався штучно завищити показники професійної діяльності.

Про це йдеться у вироку Локачинського районного суду. 

Так, уперше правоохоронець оформив неправдивий бланк у листопаді 2021 року. У документі він вказав, що житель одного з сіл курив, пив алкоголь та голосно слухав музику на зупинці громадського транспорту. Недостовірна інформація була згодом внесена до автоматизованих систем Національної поліції України.

Усі подальші вигадані правопорушення були приблизно такими ж, змінювалися лише марки сигарет та алкоголю. Усі його "порушники" нібито голосно прослуховували музику на зупинках після 22:00.

Останню вигадану постанову чоловік склав уже в умовах воєнного стану, влітку 2022 року. Після неї поліціянта й викрили.

Під час судового розгляду чоловік визнав провину, розкаявся і підтвердив, що справді вигадував порушення. Суд визнав його винним й призначив покарання у вигляді трьох років в'язниці. Водночас від відбування покарання чоловіка звільнили, обмежившись одним роком іспитового терміну.

Окрім цього, йому на один рік заборонили обіймати посади в правоохоронних органах.

Нагадаємо, працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування щодо двох працівників правоохоронного органу Донеччини. Подружжя поліцейських стало на бік окупантів та обійняло посади так званих "помічників прокурора Володарського району генеральної прокуратури ДНР".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.04.2023 02:40