Фото: ДБР

Перейшли на бік ворога: на Донеччині судитимуть подружжя правоохоронців

Працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування щодо двох працівників правоохоронного органу Донеччини. Подружжя поліцейських стало на бік окупантів та обійняло посади так званих "помічників прокурора Володарського району генеральної прокуратури ДНР".

Про це повідомила прес-служба ДБР.

За даними слідства, у березні 2022 року під час тимчасової окупації Нікольського району Донецької області чоловік та дружина підтримали прихід режиму агресорів. Чоловік для "зміцнення" окупаційної влади в інтерв'ю одному з пропагандистських телеканалів публічно зневажав правоохоронну систему України. Він також активно просував наративи ворога про те, що наша держава не повинна існувати.

Подружжя експравоохоронців обвинувачується у колабораціонізмі (ч. 7 ст. 111-1 КК України), чоловік також і у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше ДБР завершило розслідування щодо очільника Балаклійського районного суду Харківщини. За вказівкою загарбників, на початку квітня 2022 року суддя поїхав до Куп’янська, де очолив юридичний відділ окупаційної адміністрації. На новій посаді він приймав місцевих мешканців та надавав консультації щодо особливостей законодавства загарбників. Після звільнення Куп’янська він встиг втекти до Росії.

12 квітня працівники ДБР заочно повідомили про підозру у державній зраді та участі у терористичній організації колишній судді Ленінського райсуду Донецької області, яка зараз працює на окупантів у Маріуполі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.04.2023 15:21