Фото: прес-служба ДБР

ДБР скерувало до суду справу ще одного зрадника з Харківщини

Працівники Державного бюро розслідувань завершили спеціальне досудове розслідування щодо очільника Балаклійського районного суду Харківщини. Під час тимчасової окупації Балаклії він вирішив допомагати окупантам.

Як повідомили у прес-службі ДБР, обвинувальний акт скеровано до суду.

Зрадник на початку квітня 2022 року за вказівкою загарбників поїхав до Куп’янська, де очолив юридичний відділ окупаційної адміністрації. На новій посаді він приймав місцевих мешканців та надавав консультації щодо особливостей законодавства загарбників. Після звільнення Куп’янська він встиг втекти до Росії.

Чоловік обвинувачується в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

прес-служба ДБР

Фото: прес-служба ДБР

У Держбюро розслідувань наголошують, що це вже другий суддя з Харківщини, якого викрили на державній зраді. На початку лютого 2023 року до суду скеровано обвинувальний акт щодо очільниці Вовчанського райсуду.

Нагадаємо, 12 квітня працівники ДБР заочно повідомили про підозру у державній зраді та участі у терористичній організації колишній судді Ленінського райсуду Донецької області, яка зараз працює на окупантів у Маріуполі. У 2014 році, під час захоплення агресором Донецька, суддя свідомо залишилась на тимчасово окупованій території та підтримала створення псевдореспубліки "ДНР". З 2015 року фігурантка обіймає посаду судді "Буденновского межрайонного суда г. Донецка ДНР".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 14.04.2023 03:45