Фото: pik.net.ua

Представився офіцером: у Києві чоловік виманював гроші в родин зниклих воїнів

У Києві повідомили про підозру чоловіку, який виманював кошти родичів зниклих безвісти військовослужбовців Збройних сил України. Проти нього порушили справу за ч. 3 ст. 190 КК України — шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Він може сісти до в'язниці від трьох до восьми років.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Слідство з'ясувало, що підозрюваний шукав у соцмережі публікації про пошук українських захисників, які тривалий час не виходять на зв’язок зі своїми рідними. Представляючись офіцером ЗСУ, волонтером або товаришем по службі, він повідомляв рідним та близьким зниклих військовослужбовців про те, що йому відомо їх місцеперебування.

"Здебільшого, місцем перебування зниклих воїнів він називав м. Бахмут, повідомляючи також про серйозні поранення, отримані захисниками. Використовуючи уразливий психоемоційний стан потерпілих, підозрюваний пропонував їм перерахувати на його особистий банківський рахунок кошти начебто на бензин для евакуації розшукуваних бійців, закупки ліків для них тощо. Вартість своєї "допомоги" він оцінював від 1,5 до 5 тисяч гривень", — йдеться у повідомленні.

Коли шахрай отримував гроші, то припиняв із потерпілими зв’язок, а інколи навіть ображав, вказуючи на їх довірливість. Встановлено, що через дії зловмисника постраждали щонайменше шестеро громадян.

шахрай

Колаж: Офіс генерального прокурора

Нагадаємо, кіберполіцейські Івано-Франківської області припинили злочинну діяльність шахрая, який створював фейкові оголошення в соціальних мережах та видурював гроші у людей, що допомагали військовим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2023 02:34