Нарендра Моді. Джерело: росЗМІ

Прем'єр Індії Моді зробив заяву щодо закінчення війни в Україні

Прем'єр-міністр Індії Нарендера Моді у ході свого візиту до Києва планує "поділиться перспективами" щодо мирного закінчення війни між Україною та Росією.

Як повідомляє Reuters, політик відбув до Польщі в середу, 21 серпня, та відвідає Київ у п'ятницю, 23 серпня. 

Зазначається, що це буде перший візит до України прем'єр-міністра Індії з моменту встановлення дипломатичних відносин між країнами 30 років тому. Також Моді мав зустріч з президентом Володимиром Зеленським на полях саміту Великої сімки, який пройшов минулого місяця в Італії.

"Як друг і партнер ми сподіваємося на швидке відновлення миру та стабільності в регіоні", — наголосив перед від'їздом до Польщі Моді.

Видання додає, що Індія неодноразово закликала Київ та Москву використовувати діалог і дипломатію. Зазначимо, що дводенний візит Моді до Росії, який відбувся 8 липня, збігся зі смертельним ударом по дитячій лікарні Охматдит в Києві, після чого індійський політик сказав Путіну, що смерть невинних дітей була болючою та жахливою, і закликав до закінчення війни.

Нагадаємо, раніше прес-служба Офісу президента повідомляла, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який у липні відвідував Росію та зустрічався з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, приїде в Україну. Очікується, що візит відбудеться 23 серпня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.08.2024 09:28