Володимир Путін і Нарендра Моді. Джерело: росЗМІ

Індійський прем’єр Моді зробив заяву про війну в Україні під час зустрічі з Путіним: Зеленський відреагував

Цими днями прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді перебуває з дводенним офіційним візитом у Росії. Під час неформальної зустрічі з кремлівським диктатором Володимиром Путіним він закликав припинити війну в Україні.

Про це повідомило видання NDTV. Журналісти цитують слова Нарендри Моді про те, що неможливо знайти рішення на полі бою.

"Індія завжди закликала поважати Статут ООН, включаючи територіальну цілісність і суверенітет. Немає рішення на полі бою. Діалог і дипломатія — це шлях уперед", — сказав прем’єр-міністр Індії

Крім того, він висловив занепокоєння щодо громадян Індії, яких "недобросовісні туристичні агенти обманом змусили приєднатися до російської армії".

Медійники також зауважили, що Росія зобов'язалася репатріювати всіх постраждалих.

На візит Моді до Москви відреагував президент України Володимир Зеленський.

"Це величезне розчарування та нищівний удар по мирних зусиллях — бачити, як у такий день лідер найбільшої у світі демократії обіймає найкривавішого злочинця у світі", — написав український президент у своїх соціальних мережах.

Нагадаємо, в червні секретар із західного напряму Міністерства закордонних справ Індії Паван Капур пояснював, що Індія не підписала підсумкового комюніке Глобального саміту миру, адже вважає, що сталий мир вимагає діалогу обох учасників та "практичної взаємодії" між сторонами конфлікту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.07.2024 12:32