Фото: Twitter Мелоні

Прем'єр Італії прибуде до Києва: названо дату та причину візиту

У вівторок, 21 лютого, прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні відвідає столицю України. Вона оголосить про новий пакет військової допомоги для нашої держави.

Про це повідомляє італійське видання Il Fatto Quotidiano.

Зазначається, що перед візитом до Києва Мелоні відвідає Польщу, де проведе зустріч з прем'єром та одним з найближчих союзників Матеушем Моравецьким.

За даними джерела, у столиці України прем'єр Італії проведе зустріч з президентом країни Володимиром Зеленським. Зазначається, що під час свого візиту Мелоні оголосить про новий пакет військової допомоги, зокрема про надання разом з Францією систем протиракетної оборони SAMP-T.

Варто відзначити, що ЗМІ не називають інші деталі пакета допомоги. Проте вже відомо, що Італія не буде надавати Україні танки, оскільки має невелику їх кількість в арсеналі. Також Мелоні не буде обговорювати можливість передачі Україні винищувачів F-16.

Раніше повідомлялось, що Україна, ймовірно, отримає менше чверті сучасних бойових танків до прогнозованого весняного наступу Росії. Україна очікує отримати понад 300 західних танків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2023 15:09