Роберт Фіцо. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Прем'єр Словаччини Фіцо заявив про черговий замах на нього

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що на його життя було здійснено ще один замах. Він запевняє, що його намагалися вбити буцімто через позицію щодо України.

Про це він розповів в інтерв’ю Standard.

За словами Фіцо, черговий замах на його життя відбувся 6 жовтня під час урочистостей з нагоди 80-ї річниці Карпатсько-Дуклянської операції. На заході були присутні кілька членів уряду і депутатів парламенту, в тому числі президент Петер Пеллегріні і сам Фіцо.

"Ми зловили дуже войовничу людину, яка мене ненавидить через моє ставлення до України. Він був зі зброєю, на щастя, він не потрапив у зону, де були ми, політики, а пішов у зону, де були люди", — заявив премʼєр.

Він додав, що зловмисник пройшов через рамку металошукача, де було виявлено, що у нього при собі був повністю заряджений пістолет.

Як відомо, перший замах на Фіцо було скоєно 15 травня після виїзного засідання уряду в Гандлові. Після інциденту виникали сумніви, чи виживе поранений політик. Нападник, яким виявився 71-річний письменник Юрай Цинтула, на допиті стверджував, що хотів не вбити Фіцо, а тільки "зашкодити здоров'ю", аби він не зміг далі проводити політику, з якою стрілець не погоджується, серед іншого, й у питанні російсько-української війни.

Нагадаємо, раніше Роберт Фіцо заявляв, що війна Росії проти України може завершитися вже найближчим часом. Він наголосив, що засідання Євроради покаже, наскільки швидко бойові дії в Україні можуть вщухнути. Разом з тим Фіцо висловився і щодо запрошення України в НАТО. Він заначив, що таке запрошення "не буде безкоштовним".

Крім того, Фіцо також заявляв, що війна в Україні може завершитися "другим Мюнхеном" 1938 року, у результаті якого його країна втратить свої території.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.10.2024 17:30