Прем'єр-міністр Угорщини: Епоха брюссельської еліти закінчується

29 ЛИПНЯ 2018 10:00

Дні нинішньої правлячої еліти в Брюсселі полічені і на її місце повинні прийти нові «християнсько-демократичні» політики. Таку думку висловив в суботу прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, виступаючи в літньому університеті в трансільванському місті Беіле-Тушнад в Румунії, в якому проживають головним чином етнічні угорці, повідомляє Euro News.

Віктор Орбан: «Європейська комісія, згідно з [Лісабонським] договором, є його гарант, також як і всіх інших основоположних договорів Європейського Союзу. Тому Єврокомісія повинна бути неупередженою і гарантувати дотримання всіх чотирьох свобод. Замість цього Європейська комісія діє упереджено в інтересах лібералів і проти країн Центральної Європи. Єврокомісія - ворог свободи, тому що вона захищає будівництво європейського соціалізму, а не свободу. Ми раді, що дні цієї Єврокомісії завершуються».

За словами консервативного глави угорського уряду, вибори європейського парламенту в 2019 р стануть вирішальними для майбутнього Європи, так як на них може бути відсторонена від влади нинішня еліта, «ліберальна, але недемократична і не здатна захистити Євросоюз від іммігрантів-мусульман».

Світ, 29.07.2018 10:00