Прем'єр-міністр Угорщини: наступ інквізиції проти Польщі не досягне успіху

22 ЛИПНЯ 2017 17:08

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пообіцяв, що Будапешт підтримає Варшаву у боротьбі з "європейською інквізицією" у разі, якщо ЄС введе санкції проти польського уряду із-за судової реформи. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euronews.

“Це нечесно, несправедливо, не принципово, є типовим уособленням подвійних стандартів, це те, що Брюссель робить з сьогоднішньою Польщею. Ось чому будь-яка благородна людина, не лише тому, що він угорець, а тому, що він благородний, така людина не може прийняти щось подібне і в таких випадках завжди повинен стояти на стороні того, що атакується. Так і я посилаю моє слово панові Шульцу: ми разом з Польщею,” - сказав угорський прем'єр.

Також Він зазначив, що "наступ інквізиції проти Польщі не досягне успіху."

Нагадаємо, в суботу польський Сенат схвалив ініційований правлячою партією закон про реорганізацію Верховного суду, який фактично ставить його під контроль уряду і парламенту. Закон набуде чинності, якщо його підпише президент країни Анджей Дуда, хоча той вже заявив, що не зробить цього, якщо документ не буде змінений.

Раніше Єврокомісія пригрозила Польщі серйозними наслідками у разі проведення судової реформи в її нинішньому вигляді.

Політика, 22.07.2017 17:08