Фото: Алар Каріс. Джерело – Офіс президента

Президент Естонії зробив заяву про розширення Євросоюзу, згадавши про Україну

Розширення Європейського Союзу стало історією успіху, яку необхідно поширити й на Україну. Наша держава довела, що може реформувати країну навіть під час війни.

Таку заяву зробив президент Естонії Алар Каріс на зустрічі президентів групи Аррайолуш у Португалії, пише PostimeesВін наголосив, що Україна довела, що може реформувати країну навіть під час війни, тому необхідно зробити все, щоб допомогти Україні як у вступі до ЄС, так і в перемозі у війні.

"Ми всі разом повинні продовжувати допомагати Україні доти, доки це необхідно", — сказав він.

Зазначається, що на зустрічі глав держав обговорювалися слова Каріса про те, які зміни необхідні, щоб Євросоюз був готовий до чергового великого розширення.

Президент Каріс наголосив, що важливо зберігати ЄС сильним і єдиним та дослухатися до побажань громадян під час розроблення плану дій. Він зазначив, що переважна більшість європейців хочуть сприяти сталому розвитку, знижувати споживання енергії та боротися з інфляцією.

Каріс також закликав до пильності в період виборів до Європарламенту — слід побоюватися тих, хто пропонує прості розв'язання складних проблем. Каріс також висловив тверду впевненість у тому, що ЄС має ставити освіту в центр свого існування. За словами президента, освічені люди критичніше ставляться до популізму і кампаній з дезінформації.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 6 жовтня заявив, що Україна буде готова до початку перемовин щодо членства у Європейському Союзі до кінця поточного року. Парламенту залишилось зробити один крок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.10.2023 12:55