Катерина Сакелларопулу / скріншот з відео

Президент Греції зробила рішучу заяву про війну в Україні

Президент Греції Катерина Сакелларопулу 10 квітня закликала до постійної підтримки України у боротьбі з російською агресією. Вона наголосила на досягненні "справедливого" миру для нашої держави.

Про це повідомляє Ekathimerini з посиланням на заяву Сакелларопулу.

Під час свого виступу на відкритті щорічного Дельфійського економічного форуму Сакелларопулу заявила, що конфлікт, який триває, не тільки є кричущим порушенням Статуту ООН і міжнародного права, але також "залишається серйозною загрозою європейській безпеці та глобальній стабільності".

Президент Греції похвалила Європейський Союз за швидку та єдину відповідь на російське вторгнення у лютому 2022 року. Вона наголосила на активній участі Греції у цих колективних зусиллях, надаючи практичну підтримку українському народу.

Сакелларопулу також наголосила на важливості збереження цієї підтримки доти, доки не буде досягнуто всеосяжного, справедливого та міцного миру при повазі незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

"Наша підтримка має залишатися непохитною та своєчасною, служачи найважливішим стримувальним фактором проти російської агресії та ревізіонізму", — сказала вона.

Раніше повідомлялось, що Греція готується відправити велику кількість боєприпасів в Україну через Чехію. Снаряди будуть продані Празі за 150 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.04.2024 19:29