Едгарс Рінкевичс. Скріншот із відео

Президент Латвії різко відреагував на заяву Папи Римського про "білий прапор" України

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс прокоментував заяву Папи Римського Франциска про необхідність переговорів України з Росією під виглядом "білого прапора". Латвійський лідер заявив, що перед злом не можна капітулювати.

Відповідний допис політик залишив на своїй сторінці в соціальній мережі X (колишній Twitter).

"Не можна капітулювати перед злом, треба боротися з ним і перемагати його, щоби зло підняло білий прапор і капітулювало", — наголосив Рінкевичс.

Скріншот твіту Едгарса Рінкевичса

Скріншот твіту Едгарса Рінкевичса

Раніше Папа Франциск заявив, що Україна має виявити те, що він назвав мужністю "білого прапора", і домовитися про припинення війни з Росією, яка почалась після повномасштабного вторгнення Москви два роки тому. Це призвело до загибелі десятків тисяч людей.

Франциск зробив свої коментарі в інтерв'ю, записаному у лютому швейцарською телекомпанією RSI, задовго до останньої п'ятничної пропозиції президента Туреччини Тайїпа Ердогана провести саміт між Україною та Росією, щоб покласти край війні. Нову пропозицію Ердоган зробив після зустрічі у Стамбулі зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським. Український лідер заявив, що хоча він і хоче миру, але не віддасть жодної території.

Керівник прес-служби Ватикану Маттео Бруні вже прокоментував цю резонансну заяву Папи Римського. Він зазначив, що понтифік мав на увазі не капітуляцію Києва, а лише діалог шляхом переговорів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.03.2024 11:34