Фото: Twitter Павела

Президенти Чехії та Словаччини прибули в Україну: названо причину візиту

У п'ятницю, 28 квітня, з візитом в Україну прибули президент Чехії Петр Павел та президентка Словаччини Зузана Чапутова. Вони проведуть зустріч з українським главою держави Володимиром Зеленським.

Відповідне повідомлення з'явилось у Twitter президента Чехії.

Він продемонстрував знімок із президенткою Словаччини на тлі зруйнованої будівлі.

"Із Зузаною Чапутовою ми обидва усвідомлюємо цінність свободи й справедливості. Важко бачити на власні очі, що українці платять за це найвищу ціну. Кров'ю і життями своїх громадян. У боротьбі з агресором вони захищають те, що у нас є спільне. Ось чому ми підтримуватимемо їх", — написав Павел.

Чеські медіа також повідомили, що президентка Словаччини та її чеський колега Петр Павел прибули до Києва у п'ятницю вранці.

Варто відзначити, що це перший візит глави чеської держави до України з 2013 року.

Згідно з даними ЗМІ, Павел і Чапутова зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Вони також відвідають звільнені від російської окупації міста біля столиці.

У лідерів держав також запланована зустріч із представниками кримських татар Мустафою Джемілієвим і Рефатом Чубаровим.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел раніше заявив, що на цей момент Північноатлантичний Альянс не розглядає заявку України на членство в НАТО. Попри те, перспективи нашої країни у воєнно-політичному блоці там підтримують.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.04.2023 12:16