Фото: Twitter Павела

Які перспективи України в НАТО: президент Чехії розповів про настрої в Альянсі

На цей момент Північноатлантичний Альянс не розглядає заявку України на членство в НАТО. Попри те, перспективи нашої країни у воєнно-політичному блоці там підтримують.

Таку заяву зробив президент Чехії Петр Павел, пишуть Ceske Noviny.

Цікаво, що Україна ще у вересні минулого року подала заявку на членство в НАТО. Лідер Чехії під час зустрічі з генеральним секретарем блоку Єнсом Столтенбергом наголосив, що підтримує вступ нашої країни до Альянсу. Однак за його словами, приєднатися до НАТО наша країна може тільки після завершення війни з РФ.

Також Павел наголосив, що Україна потребує підтримки на шляху до припинення війни та післявоєнної реконструкції. Вступ же України до воєнно-політичного блоку Петро Павел назвав невідворотною подією.

"Я радий, що ми всі розуміємо, що немає іншого виходу, окрім як підтримати Україну. Альтернативою є успіх Росії, який означав би для нас набагато більше проблем і, можливо, навіть серйозніших, ніж ми маємо сьогодні", — додав він.

Нагадаємо, Швеція планує приєднатися до НАТО в липні 2023 року. У міністерстві закордонних справ країни з оптимізмом дивляться на розвиток подій у цьому напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.04.2023 22:59