Фото: Закарпатська ОДА

Президентка Угорщини прибула до України

У вівторок, 22 серпня, на Закарпаття з робочим візитом прибула президентка Угорщини Каталін Новак. Вона відвідала область напередодні третього Міжнародного саміту Кримської платформи.

Про це повідомили на сторінці Закарпатської Обласної державної адміністрації у Facebook.

"Глава сусідньої держави зустрілася з керівництвом ОВА, облради, Берегова та району. Разом вони обговорили результати та перспективи посилення транскордонного співробітництва, зокрема й тих проектів, які започаткували в умовах повномасштабного вторгнення Росії", — йдеться у повідомленні.

За інформацією Закарпатської ОДА, вони обговорять гуманітарну підтримку, допомогу біженцям і вимушеним переселенцям на Закарпатті, організацію літнього відпочинку для українських дітей у різних куточках Угорщини.

"Ми цінуємо нашу роботу з партнерами щодо захисту українців, які через війну вимушено покинули рідні домівки. Вдячні Угорщині та її громадянам за надання гуманітарної допомоги нашій країні", — зазначив виконувач обов'язків голови ОВА Мирослав Білецький.

Також Каталіна Новак зустрінеться з політичними, церковними та освітніми діячами угорської громади Закарпаття, з родиною полеглого захисника і дітьми багатодітних сімей.

"Після цього глава сусідньої держави вирушить до столиці України, де на запрошення президента України Володимира Зеленського візьме участь у третьому Міжнародному саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня", — додають в ОДА.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський провів екстрену нараду з керівниками дипломатичних установ України в іноземних державах. Глава держави озвучив п’ять основних зовнішньополітичних орієнтирів наступного політичного сезонуВолодимир Зеленський наголосив, що наступне півріччя в зовнішній політиці України буде дуже насиченим і в багатьох напрямах вирішальним та історичним. За його словами, ключовими стане реалізація Формули миру та укладання двосторонніх угод щодо гарантій безпеки для нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 22.08.2023 10:50