Фото: Twitter Каталін Новак

Президентка Угорщини зустрінеться з Зеленським у Києві

Президентка Угорщини Каталін Новак прийняла запрошення українського уряду. Вона приїде 23 серпня у Київ на зустріч в рамках Кримської платформи.

Про це повідомляє Telex.hu.

Перед поїздкою до Києва Каталін Новак відвідає Закарпаття. Там разом з угорцями відзначить 20 серпня свято короля Стефана. Після цього вирушить до Києва, де може знову особисто зустрітися з Володимиром Зеленським.

Востаннє Новак особисто зустрічалась з президентом України 26 листопада 2022 року, коли прибула до країни через Польщу у супроводі прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького та прем'єр-міністра Бельгії Александра Де Кроо. 

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що президент Росії Володимир Путін не є військовим злочинцем. Також, на його думку, Україна більше не може вважатися суверенною державою.

Угорщина продовжує нібито закликати до встановлення миру в Україні. Уряд сусідньої держави опублікував відеоролик, у якому тимчасово окупований Крим є частиною Російської Федерації. Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан ініціював припинення вогню і мирні переговори між України та Російською Федерацією ще до початку контрнаступу ЗСУ. Він нібито намагається запобігти "кривавій різні". 

Також глава угорського уряду Віктор Орбан вимагає від України звіту щодо використання коштів, які раніше надав Європейський Союз. Він також виступив проти плану Єврокомісії щодо надання нашій державі більшої фінансової підтримки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.07.2023 10:25