Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва

У вівторок, 9 травня, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула з візитом до Києва. Тут вона відзначатиме День Європи. 

Про це фон дер Ляєн написала у своєму Twitter.

Україна 9 травня цього року вперше відзначає День Європи замість Дня перемоги. Напередодні про підписання відповідного указу повідомив Володимир Зеленський.

Президентка Єврокомісії відзначила, що їй приємно повернутися до Києва, де цінності, які дорогі європейцям, відстоюють щодня.

"Тому це дуже доречне місце для святкування Дня Європи. Я вітаю рішення президента Володимира Зеленського зробити 9 травня Днем Європи також і тут, в Україні", — зауважила фон дер Ляєн.

Зазначимо, що Рада Європейського Союзу ухвалила виділення 1 мільярда євро на закупівлю боєприпасів для України. Кошти виділяють в рамках Європейського фонду миру на фінансування закупівлі для ЗСУ 155-міліметрових артилерійських снарядів і, за необхідності, ракет.

Нагадаємо, протягом двох днів, а саме 8 та 9 травня, у Києві посилено патрулюватимуть вулиці міста. У ці поминальні дні поліціянти будуть стежити за правопорядком біля кладовищ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.05.2023 09:18