Фото: Twitter фон дер Ляєн

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн приїде до Києва: названо дату

У вівторок, 9 травня, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн приїде з візитом до Києва. Вона проведе зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Відповідне повідомлення з'явилось у Twitter Єврокомісії.

"У День Європи, 9 травня, президент фон дер Ляєн відвідає Київ, де зустрінеться з президентом Зеленським, щоб підтвердити непохитну підтримку України з боку ЄС", — йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що востаннє очільниця Єврокомісії відвідувала Україну 2 лютого — тоді в Києві відбулася зустріч членів Колегії Європейської Комісії. Темами для обговорення стали підтримка України у боротьбі проти російської агресії, координація зусиль з відновлення України, продовження ключових реформ та наближення України до членства в Європейському Союзі.

Зазначимо, що Рада Європейського Союзу ухвалила виділення 1 мільярда євро на закупівлю боєприпасів для України. Кошти виділяють в рамках Європейського фонду миру на фінансування закупівлі для ЗСУ 155-міліметрових артилерійських снарядів і, за необхідності, ракет.

Нагадаємо, 8 травня президент Володимир Зеленський опублікував звернення до українців і світу. Його промова була присвячена Дню пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Також повідомлялось, що протягом двох днів, а саме 8 та 9 травня, у Києві посилено патрулюватимуть вулиці міста. У ці поминальні дні поліціянти будуть стежити за правопорядком біля кладовищ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.05.2023 14:06