Фото: росЗМІ

Президентські вибори у Росії: в ISW розповіли, чого боїться диктатор Путін

Кремль, як і раніше, зосереджений на просуванні передбачуваної законності та легітимності російської внутрішньої політики, попри визнання кремлівських чиновників протилежного. Заяви спікера Креля Дмитра Пєскова вказують на те, що хоча Кремль прагне створити видимість того, що вибори 2024 року будуть вільними та справедливими, заохочуючи росіян хоча б номінально брати участь у демократичних практиках, російський уряд не має наміру створювати будь-яку альтернативну політичну політику кандидата, який становить реальну загрозу переобранню Путіна. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російське видання у липні також зазначило, що Кремль вирішив, що Путін набере понад 80 відсотків голосів на майбутніх президентських виборах. Різкі коментарі Пєскова також вказують на бажання Кремля виявити впевненість і стійкість на тлі стурбованості Кремля думкою Росії щодо вторгнення Путіна в Україну та його підтримки. Припущення Пєскова про те, що Росія має намір провести чергові вибори, наголошує, що Росія, як і раніше, є дійовою і впевненою в собі державою, попри війну, а натяк на те, що Путін переможе на виборах одноголосно, також представляє його як ефективного і здатного лідера воєнного часу з повною підтримкою його суспільства. 

ISW нещодавно повідомив про кілька випадків посилення зусиль Кремля з контролю над інформаційним простором та прагнення розвіяти побоювання з приводу нової хвилі мобілізації до 2024 року, що дозволить Кремль консолідувати свої наративи у російському інформаційному просторі. ISW також постійно наголошує на кількох ознаках того, що Кремль стурбований впливом війни на внутрішню підтримку Путіна та його режиму в Росії, включаючи відмову провести додаткову мобілізацію або іншим чином перевести російське суспільство на повністю воєнні рейки.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у політичному блоці адміністрації президента (АП) РФ, яким керує Сергій Кирієнко, визначилися зі "спаринг-партнерами", які "конкуруватимуть" із Володимиром Путіним на президентських виборах 2024 року. За словами двох джерел, близьких до Кремля, одним із головних критеріїв їхнього відбору став вік. Серед зареєстрованих кандидатів не повинно бути політиків молодше 50 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.10.2023 05:59